domotica ?

huisautomatisering !

Domotica / huisautomatisering

Domotica? Met domotica automatiseert u de verlichting, de stopcontacten, de verwarming, de ventilatie, de zonnewering, de toegangscontrole, enzovoort… Deze zijn allen aangesloten op één systeem. Dat zorgt ervoor dat alles optimaal en zo energiezuinig mogelijk werkt.

Door uw domotica systeem naar u wensen te programmeren verhoogt u het comfort en het gebruiksgemak van uw installatie enorm tov een klassieke installatie. Wanneer u uitbreidingen of wijzigingen wil doen is dit snel gebeurd door een softwarematige aanpassing in het systeem. Naargelang het geplaatste systeem bestaat er ook de mogelijkheid dat u dit zelf kan doen. Uiteraard staan wij hier ook voor ter beschikking.

De voordelen liggen voor de hand. In functie van uw aanwezigheid en van wat u doet wordt elke ruimte van de woning altijd optimaal verwarmd, geventileerd en verlicht. Gevaarlijke situaties (zoals toestellen die u vergeet uit te schakelen) of vervelende klussen (zoals het neerlaten van de rolluiken) worden automatisch geëlimineerd. En energie wordt uitsluitend gebruikt waar en wanneer het nodig is.

Voorbeelden

U verlaat het huis en bent al laat voor uw afspraak, onderweg bedenkt u dat het nog wel eens zou kunnen dat de elektrische bijverwarming in de badkamer nog aan staat. Ook bent u vergeten uw strijkijzer uit te trekken. Normaal gezien zou u moeten terugkeren om dit te controleren. Bij het verlaten van uw huis heeft uw domotica systeem er voor gezorgd dat alle onveilige verbruikers zijn uitgeschakeld. Uw alarm is ingeschakeld en dat de rolluiken zullen naar beneden gaan wanneer het donker wordt.

Voor u gaat slapen heeft u de gewoonte een inspectieronde te doen om te controleren of de verlichting uit is, de verwarming en ventilatie op nachtstand staat, de rolluiken naar beneden zijn, de deur op slot is, enz. Bij een domotica systeem drukt u voor het slapengaan op een knop en het systeem controleert alles voor u. U hoeft enkel op de knop te drukken.

Stel dat u ’s nachts iets hoort in of rond u woning kan u op een toets drukken die er voor zorgt dat bvb alle verlichting om en rond de woning aangaan. Zo heeft u onmiddellijk een goede kijk op wat er gaande is en eventuele indringers zijn hier door afgeschrikt.

Partners

Niko home control

Je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen van op 1 centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone: dat is huisautomatisering!

domotica niko home control
controller niko home control
drukknop niko home control
domotica niko home control modules
imaginate nijlen

Imaginate BVBA - Paddekotseheide 9 - 2560 Nijlen - BTW BE 0882.558.161